gdpuls.no

Velkommen!

GDpuls er lesernes GD hvor du kan dele bilder, meninger, tanker og arrangementer. Tekst og bilder som legges inn i GDpuls kan også bli benyttet i papiravisa GD og i nettavisene gd.no og hyttepuls.no

Fortell og del om deg og ditt

Ved å bli medlem her kan du kommentere på alle nyhetsartiklergd.no, legge inn arrangement i kalenderen, starte egne debatter, opprette blogg, legge inn bilder og møte andre folk med tilknytning til GDs distrikt. Her er noen soner:

GD: Gamle dager i bilder | Skarpens fotball-blogg | Innlandsfiske

Bloggere: Husmor anno 2008 | OJ’sann-bloggen | Mikkel Dobloug-V | Aksel Hagen-SV | Anne T. Wøien-Sp | Simen Bjørgen-Sp | Dølahoppene | Moelvbloggen |

Hvorfor ikke lage en side for ditt nærmiljø eller interesse, slik som Innlandsmusikere har gjort?

GD står bak gdpuls.no og derfor er det slik at alt som publiseres via GDpuls skal være i henhold til pressens Vær Varsom plakat

Når du skal skrive innlegg eller kommentarer her, oppfordres du til å bruke ditt eget navn. Identiteten til bidragsyter kan bli sammenholdt med mobilnummeret som ble oppgitt ved registrering.
Anonyme innlegg og innlegg skrevet under alias, kan bli slettet.

4227 medlemmer

Se alle

gdpuls.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Dag B.
14
Et innlegg av Per-Vidar J.
33

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Kommunereform – hvorfor og hvordan?

For bare et par år siden var kommereform et vanskelig tema i lokalpolitikken. Kommune-Norge har på rekordtid snudd til en bred enighet om at tiden er overmoden for kommunesammenslåing.

Exclamation_desat_24

Ja til minipol!

Regjeringen åpner nå for at distriktene kan få minipol. Kreditt skal også Arbeiderpartiet ha for at de foreslo,mens de satt med makten, at alle kommuner skal kunne ha hvert sitt Vinmonopol. Det ble ikke noe av, men de var inne på tanken om ikke annet. Men nå kommer muligheten for alle kommuner til å kunne bli med på den nye ordningen. I dette år, 2014, vil to minipol bli åpnet i nordnorge, men det er opp til kommunene selv å vise interesse for å bli med etter dette. Selv bor jeg i en liten distriktskommune og det vil være en stor fordel for mine innbyggere å kunne slippe å reise til nabokommunen for å handle lovlig vare. Nei til handelslekkasje. Minipol vil være med som et argument for at distriktsNorge ikke skal bli avfolket. Ja til Jensenbua. Hva mener du?

Exclamation_desat_24

På tide med legalisering

Etter den siste tids fokus på det omfattende arbeidet politiet har utført for å hindre elever fra å røyke litt hasj, så har jeg bare blitt mer og mer overbevist om at cannabis bør legaliseres. Dette er ikke en kritikk av politiet, som har gjort jobben sin. Det er heller snakk om hva politiet faktisk bør prioritere. Er det ikke vold og vinningskriminalitet i samfunnet som er mye viktigere å hindre? Bør vi virkelig løpe etter og staffe mennesker utelukkende fordi de tar seg en joint i ny og ne? Det er merkelig at folk som drikker alkohol og av til faktisk blir beruset, moraliserer over at andre mennesker velger å bruke cannabis.

Exclamation_desat_24

Velkommen til årsmøte 8 og 9 mars

- Jeg ser frem til årsmøte i Oppland Arbeiderparti. Årsmøte er vårt viktigste politiske verksted der god politisk debatt og vedtak gir hele organisasjonen et tydelig mandat for det politiske arbeidet i året som kommer.

Exclamation_desat_24

Anbud og busser

Vårt politiske system styres i dag i stor grad av et «billigste anbud demokrati». I dette systemet blir partipolitikk, ideologi og sunn fornuft ofte den store taperen. Politikerne blir rett og slett fanget i et system hvor mål- og resultatstyring, markedsliberalisme og New Public Management systemene rådene.

Exclamation_desat_24

Fåberg prestegård

Det har vært prestegård i Fåberg siden middelalderen. Den ligger omtrent 300 meter vest for Fåberg kirke, og dagens bygninger er ikke fra middelalderen. Våningshuset fra 1838 og stabburet fra 1898 er fredet. Våningshuset er i dag forpakterbolig etter at en tidligere forpakterbolig ble revet da veien ble utvidet. Presten har fått ny bolig.

Exclamation_desat_24

Vårt lille land

Legger ut et Innlegg jeg skrev forrige uke som gjest i GD, altså før brannen i Trøndelag. I hovedsak handler det om beredskap.

Exclamation_desat_24

Jernbaneforbindelser Oslo - Trondheim

Foredrag til temakonferansen; “Vi sitter på den grønne gren med undertittel “Hva med nyvinning, arbeidsplasser og muligheter for Hedmark?”

Exclamation_desat_24

Et nødvendig løft for Lillehammer

Tirsdag presenterte Snøhetta tegningene for utbyggingen av Lillehammer kunstmuseum og Lillehammer kino for Formannskapet og Fagutvalget for samfunnsutvikling i Lillehammer. Og for noen planer.

Exclamation_desat_24

Et riktig godt nytt blått år ønskes til deg!

Finansminister Siv Jensen og hennes statsrådskolleger trives i sine nye roller. Et nytt år Fremskrittspartiets regjeringsmedlemmer vil sørge for nye gode drypp av FrP-politikk vil komme fra vår nye FrP/Høyre-regjering. Jevnt og trutt har det kommet liberaliseringer av stivbente og formynderiske forbud. Arveavgiften er også en saga blott. Den første store testen på velgernes tilfredshet med FrP og regjeringen vil komme med fremleggelsen av statsbudsjettet til høsten og kommunevalget i 2015. Når Fremskrittspartiet leverer det velgerne forventer av dem, vil de gi uttrykk for sin tilfredshet med den positive utviklingen i samfunnet på meningsmålingene og ved valget. Et riktig godt nytt blått år ønskes til dere, kjære lesere!

Exclamation_desat_24

Norge ble tvangsinnmeldt i EU i 1994 av Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre.

Ja det er faktisk sant, Norge er allerede EU medlem. Gro Harlem Brundtland og Bjørn Tore Godal, underskrev Norges EU medlemskapet den 24 juni 1994, på Korfu i Hellas, sammen med flere andre nasjoner som ville bli EU medlemmer. I november samme år, ble det avholdt en folkeavstemning i Norge om EU medlemskapet. Folket gav sitt klare nei til EU under folkeavstemningen, slik de også gjorde i 1972. Men da hadde allerede Gro Harlem Brundtland underskrevet EU medlemskapet for Norge, den 24 juni 1994 på Korfu, sammen med Sverige, Finland og Østerrike.

Exclamation_desat_24

Dovrebanen sliter

Antall innstilte tog på Dovrebanen i 2013 har vært mer enn 450 i antall. Det er i snitt 1,2 tog pr døgn. «Aldri tidligere har det stått dårligere til med jernbanen» er konklusjonen som Gudbrandsdølen Dagningen beskriver den 17.12.13. Det er nok en riktig konklusjon.

Exclamation_desat_24

Kan man forsvare et OL i 2022?

I kommune-Norge kutte det i velferd over en lav sko i disse dager. Samtidig sitter mange kommuner med stor gjeld, for å holde tritt i velferdsutviklingen. Pensjonister og uførepensjonister opplever kutt i fremtidige pensjoner etter at ny pensjonsreform ble innført i 2005.

Exclamation_desat_24

Hvorfor er ikke Erna Solberg opptatt av fattigdom og utenfor skap?

Den 8. desember kunne vi lese den triste historien om at det var invitert til bursdagsselskap – hvor ingen kom. Skuffet måtte to gutter gå til sengs uten at noen kom til det som skulle være årets store dag for dem. Saken utløste heldigvis en debatt om den skjulte mobbingen – saken rører oss alle. Men hvor går veien videre?

Exclamation_desat_24

Kanelforordningen

29.11.2013 kunne vi lese at flere av baker varene i Norge kan bli stoppet. Årsaken er at de inneholder for mye kanel. Det skuldes stoffet kumarin, som i store mengder kan være skadelig for leveren. EU har satt grensen til maks 15 milligram kumarin per kilo bakst.

GD-puls kalender

Legg ditt arrangmenet inn i kalenderen, og nå nærmere 90.000 lesere hver dag i avis og på nett! For å få det med på gdpuls-sidene i avisa, legg det inn før kl 14 to dager før, og før kl. 12 fredag for mandagsarrangement. Det koster ingenting.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 23. april kl. 19.00 Lillehammer bibliotek / Litteraturhuset
William Shakespeare 450 år 23. april er en betydningsfull dato i Shakespeares biografi. Han ble sannsynligvis født på denne dagen, og man vet sikkert at den er hans dødsdag. Litteraturhus Lillehammer vil markere 450-årsjubileet for Shakespeares fødse… Les hele

Pågår for tiden

Kampsaker

«Vi ønsker å ta et initiativ for rettferdig handel i fylkeskommunen. Med 500 underskrifter får vi saken opp på fylkestinget. I første omgang vil det være aktuelt med en Fairtrade-sertifisering. Oppland blir da det første fylket med denne sertifiseringen, og vi mener det er på høy tid at norske fylker viser solidaritet og går foran som et godt eksempel for kommuner, bedrifter og innbyggere. Torbjørn Dahl 1. Kandidat Miljøpartiet De Grønne Oppland»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Ja til bevaring av Kløverhagen»

User_128x128User_128x128
Ta standpunkt!
6 er positive
0 er kritiske

«Opplendinger er tregere enn hedmarkinger.»

Ta standpunkt!
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra gdpuls.no

Soner vi anbefaler

Aktive soner

Nye soner