gdpuls.no

Velkommen!

GDpuls er lesernes GD hvor du kan dele bilder, meninger, tanker og arrangementer. Tekst og bilder som legges inn i GDpuls kan også bli benyttet i papiravisa GD og i nettavisene gd.no og hyttepuls.no

Fortell og del om deg og ditt

Ved å bli medlem her kan du kommentere på alle nyhetsartiklergd.no, legge inn arrangement i kalenderen, starte egne debatter, opprette blogg, legge inn bilder og møte andre folk med tilknytning til GDs distrikt. Her er noen soner:

GD: Gamle dager i bilder | Skarpens fotball-blogg | Innlandsfiske

Bloggere: Husmor anno 2008 | OJ’sann-bloggen | Mikkel Dobloug-V | Aksel Hagen-SV | Anne T. Wøien-Sp | Simen Bjørgen-Sp | Dølahoppene | Moelvbloggen |

Hvorfor ikke lage en side for ditt nærmiljø eller interesse, slik som Innlandsmusikere har gjort?

GD står bak gdpuls.no og derfor er det slik at alt som publiseres via GDpuls skal være i henhold til pressens Vær Varsom plakat

Når du skal skrive innlegg eller kommentarer her, oppfordres du til å bruke ditt eget navn. Identiteten til bidragsyter kan bli sammenholdt med mobilnummeret som ble oppgitt ved registrering.
Anonyme innlegg og innlegg skrevet under alias, kan bli slettet.

4368 medlemmer

Se alle

gdpuls.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jan-Tore E.
4
Et innlegg av Kim B. R.
2
Et innlegg av Hanne A. V.
1
Et innlegg av Jørund H.
3

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven III

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven II

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven I

Ad arbeidsmiljøloven

Exclamation_desat_24

Når ble lureri representativt for demokratiet?

Av Odd Erik Kokkin (distriktssekretær LO) og Jørund Hassel (distriktssekretær, LO Stat for Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus

Exclamation_desat_24

”Hvem betaler egentlig skolen og sykehuset, mamma?”

Da sønnen min var 6 år spurte han meg en dag: ”Hvem betaler egentlig skolen og sykehuset, mamma?” Nå er sønnen 25 og det er mer enn noen gang aktuelt med fokus på fremtidig finansiering og dimensjonering av offentlig sektor.

Exclamation_desat_24

Et kort svar om fremtiden til pelsdyrnæringen!

Jeg ble i dag spurt av avisa, Vigga, om min mening om fremtiden til pelsdyrnæringen. Mitt svar:

Exclamation_desat_24

Førjulskonsert i Dovre Kyrkje

Dombås Musikkforening har førjulskveld i Dovre kyrkje onsdag 17. desember kl 19.00. Dirigent Kari Ulheim. Organist Jørgen Brandli og trombonist Per Anders Håvelsrud deltek. Konferansier er Martin Flatmoen. Kom, høyr god musikk og kom i julestemning.

Exclamation_desat_24

Hvor ble det av troen på folkestyret?

De seneste ukene er det i nasjonale medier kjørt rene kampanjen mot regjeringens forslag om lokal forvaltning av motorferdsel i utmark. Forsøk med dette er behørig gjort forsøksordninger med siden 2000, altså i 14 år. Det handler om tilrettelagte snøcooterløyper utenfor verneområder, altså der Plan- og Bygningsloven og altså kommunal plan gjelder – der kommunens innbyggere måtte ønske og ha behov for det!

Exclamation_desat_24

Lillehammer Auto og service

Søndag var jeg på vei hjem til Trondheim fra Gjøvik. Rett sør for Lilleputthammer, hadde jeg total bremsesvikt. Fikk manøvrert bilen inn på bensinstasjonen og bergingsbil ble rekvirert.

Exclamation_desat_24

Konflikten mellom Ukraina og Russland Og Treholt saken.

Det er skrevet mye om denne konflikten i sosiale media den siste tiden. Og de har opp gjennom årenes løp vært skrevet mye om Arne Treholt. Men få har egentlig peiling på hva dette dreier seg om. Jeg leste i dag «Lørdag» av Sogneprest Einar Gelius. Og jeg er litt sjokkert over at en Prest kan skrive de han skriver. Jeg skal her prøve å forklare hvorfor jeg mener dette. Mange tror at dagens konflikten begynte den dagen Russiske GRU tropper inntok Krim, de er feil. Dette har med historie å gjøre. Ingen betviler at Krim har vært Russisk mye lenger en Ukrainsk. Men Russere jeg snakker med bruker utrykket «Krim har alltid vært Russisk» de er og feil, Det var Katarina den store som tok Krim i 1729, før den gangen var de Jøder som styrte på Krim. Men de kunne selvfølgelig ikke klare å bekjempe den Store Russiske flåten som kom der.

Exclamation_desat_24

Kjære Kjøremgrenda - bruk engasjementet videre!

Å drive politikk gir mange gode dager, men også dager der man må foreta valg og prioriteringer som gjør ondt. Nedlegginger og strukturendringer skaper engasjement – fordi det bestandig er noen som føler man kommer tapende ut. Saken om nedlegging av Kjøremgrenda barnehage er intet unntakk – det gjør inntrykk når man kontaktes av foreldre som er lei seg og frustrerte. Det går inn på å lese side opp og side ned av brev og innspill fra foreldre og ansatte. Allikevel er det politikernes fordømte plikt å ta inn over seg hvilket økonomisk handlingsrom vi nå har i Lesja. Så er det riktig å spørre seg, slik flere og flere også gjør, om prioriteringene som har vært gjort de seneste årene og som vi nå ser konsekvensene av, har vært riktige og hensiktsmessige i forhold til å sikre grunnlaget for kommunal tjenesteproduksjon, nemlig verdiskapning og utvikling. Uten vekst i kommunale inntekter, må vi innse at vi bare så vidt har begynt runden med kutt som må til for å få en bærekraftig kommuneøkonomi.

Exclamation_desat_24

A-laget klar for å ta Sel videre

Det ble avholdt nominasjonsmøte i Sel og Heidal Ap torsdag 27. november 2014 med godt oppmøte fra hele kommunen. Sittende ordfører og varaordfører – Dag Erik Pryhn fra Otta og Anita Sletten Nuvstad fra Sel – fikk fornya tillit som ordfører- og varaordførerkandidat for valget i 2015.

Exclamation_desat_24

6 meter med EU-regler i Norge

Aftenposten meddeler 26.11.2014 at Norge har 6 meter med EU-regler – 20 år etter at Norge sa nei til å bli EU-medlem.

Exclamation_desat_24

Ca 1/6 dels OL-budsjett

Jeg lurer på om Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen sitter ved roret om et år?

Exclamation_desat_24

Mye skatt - og lite med nye veger

Flertall av det norske folk betaler gjerne mye i skatt! Men det underlig at flertallet av det norske folk er så lite kritisk, og er kjempefornøyd over å få lite igjen for skattepengene de betaler inn (i hvert fall til vei/ veivedlikehold mv). Men du verden for glade flertallet av det norske folk er i at skattepengene de betaler inn går rett i lommene til styrtrike spekulanter – fremfor på mer vei!

GD-puls kalender

Legg ditt arrangmenet inn i kalenderen, og nå nærmere 90.000 lesere hver dag i avis og på nett! For å få det med på gdpuls-sidene i avisa, legg det inn før kl 14 to dager før, og før kl. 12 fredag for mandagsarrangement. Det koster ingenting.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 26. desember kl. 22.00 Lillehammer Bryggeri
BENT PATEY var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og i forbindelse med gruppas 20-års jubileum, ble LP-platen «Blått Brygg» fra 1979 relansert på CD på Notodden Bluesfestival i 1999. I Blues Music Club ble platen kåret til månedens klassik… Les hele

Kampsaker

«Vi ønsker å ta et initiativ for rettferdig handel i fylkeskommunen. Med 500 underskrifter får vi saken opp på fylkestinget. I første omgang vil det være aktuelt med en Fairtrade-sertifisering. Oppland blir da det første fylket med denne sertifiseringen, og vi mener det er på høy tid at norske fylker viser solidaritet og går foran som et godt eksempel for kommuner, bedrifter og innbyggere. Torbjørn Dahl 1. Kandidat Miljøpartiet De Grønne Oppland»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Ja til bevaring av Kløverhagen»

User_128x128User_128x128
Ta standpunkt!
6 er positive
0 er kritiske

«Opplendinger er tregere enn hedmarkinger.»

Ta standpunkt!
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra gdpuls.no

Soner vi anbefaler