gdpuls.no

Velkommen!

GDpuls er lesernes GD hvor du kan dele bilder, meninger, tanker og arrangementer. Tekst og bilder som legges inn i GDpuls kan også bli benyttet i papiravisa GD og i nettavisene gd.no og hyttepuls.no

Fortell og del om deg og ditt

Ved å bli medlem her kan du kommentere på alle nyhetsartiklergd.no, legge inn arrangement i kalenderen, starte egne debatter, opprette blogg, legge inn bilder og møte andre folk med tilknytning til GDs distrikt. Her er noen soner:

GD: Gamle dager i bilder | Skarpens fotball-blogg | Innlandsfiske

Bloggere: Husmor anno 2008 | OJ’sann-bloggen | Mikkel Dobloug-V | Aksel Hagen-SV | Anne T. Wøien-Sp | Simen Bjørgen-Sp | Dølahoppene | Moelvbloggen |

Hvorfor ikke lage en side for ditt nærmiljø eller interesse, slik som Innlandsmusikere har gjort?

GD står bak gdpuls.no og derfor er det slik at alt som publiseres via GDpuls skal være i henhold til pressens Vær Varsom plakat

Når du skal skrive innlegg eller kommentarer her, oppfordres du til å bruke ditt eget navn. Identiteten til bidragsyter kan bli sammenholdt med mobilnummeret som ble oppgitt ved registrering.
Anonyme innlegg og innlegg skrevet under alias, kan bli slettet.

4409 medlemmer

Se alle

gdpuls.no er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jan-Tore E.
1

Nyeste saker fra Origo-soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

LS 2015 – refusjon, frustrasjon og feilinformasjon!

Det er ikke ofte jeg føler for å ta opp en konkret sak på bloggen min. Men noen ganger har man et brennende behov for å få frem sannheten – ikke minst når den som sitter med ansvar i en sak, selv tåkelegger fakta og fraskriver seg ansvar i full offentlighet. Som politiker er det min rett å si fra. Når det også går ut over en rådmann og administrasjon som ikke har samme mulighet for å forsvare seg, ja, da føler jeg det også som en plikt å si fra.

Exclamation_desat_24

Bruvin gravlund

Bruvin gravlund i Øyer avlaster Øyer kirkegård og ligger ved samme fylkesvei (nr. 361, på den aktuelle strekningen kalt Gamlevegen). Planleggingen av gravlunden går tilbake til 1990-tallet, og selve det fysiske arbeidet ble gjort i 2008-2010. Gravlunden ble innviet 7. november 2010.

Exclamation_desat_24

Endelig en bedret Arbeidsmiljølov.

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

FJELLPOLITIKK FOR FJELLANDET!

RESOLUSJON VEDTATTOPPLAND HØYRES ÅRSMØTE 6. – 7.MARS 2015

Exclamation_desat_24

Årets viktigste kvinnesak: Forsvar arbeidsmiljøloven!

Som nestleder i LO Sør-Gudbrandsdal ønsker jeg alle gratulerer med dagen på søndag og publiserer leserinnlegg av Gerd Kristiansen, LO-leder, Peggy Hessen Følsvik Los 1.sekretær, Trude Tinnlund, LO-sekretær og Renee Rasmussen LO-sekretær.

Exclamation_desat_24

Sendt til Afghanistan, kjærlig hilsen Norge...

På Dokka bodde det ei lita jente som het Farida. Hun var 9 år gammel. Hun var ikke «fra» noe sted, men var født under flukt fra landet Afghanistan. Moren hennes forelsket seg i en mann som familien til moren ikke ville at hun skulle gifte seg med. De hadde planer om at en eldre mann var bedre for henne. Den ugifte moren rømte med sin forbudte kjærlighet. Etter hvert fødte mor Farida. Hun kom til verden i Iran. Der kom imidlertid mor og far bort fra hverandre. Mor kom seg til landet Norge. Der fikk hun lov å være og fikk oppholdstillatelse siden hun var alene med et barn. Etter en lang stund kom imidlertid far også seg til Norge og fikk opphold på et mottak. Men da den lille familien endelig var samlet var lykken kortvarig.

Exclamation_desat_24

Den nye uføretrygden

Nå er det “klagestorm” og “skriverier” om di nye uføretrygdutbetalingene, men hjelper det å klage/protestere på noe regjeringen har vedtatt og bestemt? Tvilsomt!

Exclamation_desat_24

Større kommuner fremfor regionråd gir politikerstyring.

Det er blitt populært å føle og ”inntrykke” i politikken. I Nordgudbrandsdalen har kommunepolitikerne i mange år følt og hatt inntrykk av at de ikke har den styring i politikken som det fulle ansvaret de sitter med, naturligvis tilsier at de skal ha. Nå er fakta omsider kommet på bordet i form av en forvaltningsrevisjonsrapport som avdekker et konglomerat av interkommunale samarbeider. At det også er avdekket mange og til dels alvorlige avvik fra eller brudd på kommuneloven ift lovlig forankring i kommunestyrene av vedtak og inngåtte avtaler, viser at lokaldemokratiet langt på vei har spilt fallit. Så sies det at rådmennene ”har tatt makten” i Nordgudbrandsdalen – sannheten er at politikerne har gitt fra seg makten til et rådmannskollegium. Det får også politikerne ta ansvar for å rydde opp i. Det er innlysende at kommunereformen bør ha som ett av sine fremste mål å gjenopprette lokalpolitikernes styring – dersom vi reelt ønsker folkestyring.

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

GD-puls kalender

Legg ditt arrangmenet inn i kalenderen, og nå nærmere 90.000 lesere hver dag i avis og på nett! For å få det med på gdpuls-sidene i avisa, legg det inn før kl 14 to dager før, og før kl. 12 fredag for mandagsarrangement. Det koster ingenting.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

onsdag 6. mai kl. 18.00 til 20.30 Gallerí Elelénn, Møllestua, Nymosvingen
VELKOMMEN TIL MAIUTSTILLING I GALLERÍ ELELÉNN! Nå er det snart klart for maiutstilling i Gallerí Elelénn, med fargerike og vårlige malerier og fotografier i skjønn forening. Denne gangen er det to utstillere i Møllestua; Reidun Forr Hemma og Knut … Les hele

Kampsaker

«Vi ønsker å ta et initiativ for rettferdig handel i fylkeskommunen. Med 500 underskrifter får vi saken opp på fylkestinget. I første omgang vil det være aktuelt med en Fairtrade-sertifisering. Oppland blir da det første fylket med denne sertifiseringen, og vi mener det er på høy tid at norske fylker viser solidaritet og går foran som et godt eksempel for kommuner, bedrifter og innbyggere. Torbjørn Dahl 1. Kandidat Miljøpartiet De Grønne Oppland»

User_128x128
Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Ja til bevaring av Kløverhagen»

User_128x128User_128x128
Ta standpunkt!
6 er positive
0 er kritiske

«Opplendinger er tregere enn hedmarkinger.»

Ta standpunkt!
0 er positive
1 er kritisk

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra gdpuls.no

Soner vi anbefaler